Treenigheden
.
Jens Ingvard Hansen, 2012 Kategori: skulptur Placering i kirken: Våbenhus Kirke: Thisted Kirke Motivgruppe: Kristne symboler-figurer-begreber
Jens Ingvard Hansen har gennem mange år arbejdet med skulpturer som selvstændig billedhugger. Han har udstillet overalt i landet også i udlandet. De fleste skulpturer er udført i de klassiske materialer bronze og granit, og det gennemgående tema er tanken om livet som en uendelig bevægelse.  “Siden jeg var barn, har jeg været optaget af at tegne og give ting form. De fleste af mine idéer opstår, mens jeg sidder med en blyant og et stykke papir – helt enkelt. Sådan har det altid været.” Jens Ingvard Hansen har gennem mange år arbejdet med skulpturer som selvstændig billedhugger. Han har udstillet overalt i landet også i udlandet. De fleste skulpturer er udført i de klassiske skulpturmaterialer bronze og granit, og det gennemgående tema er tanken om livet som en uendelig bevægelse. Det formmæssige udgangspunkt er ofte simple geometriske figurer, der via kontrasten mellem glatte og grove overflader og vridninger af skulpturen transformeres til nye former, eller som består af flere dele, der sættes sammen til en ny helhed. “Det har altid været vigtigt for mig at betragte naturen, og jeg er altid på jagt efter motiver som kan inspirere mig. Det er nok på mange måder summen af disse oplevelser, der kommer til udtryk i mine skulpturer.”
Thisted Kirke har mange kunstgenstande og udsmykninger. To af dem er af nyere dato: ‘Treenigheden’ og ‘Forårssangens Oratorium’ Som det vil vides, blev det første skænket af håndværkere og rådgiver i forbindelse med kirkens store renovering 2012. Ligeledes er det bekendt, at relieffet hængende på den søndre tårnvæg blev sat op sommeren 2016 efter Preben Nørgaard Christensens død. Midlerne hertil blev indsamlet af kredsen rundt om kirkens kor, mange folk fra by og sogn samt samarbejdspartnere.